Record

Wanneer gaat het event door?

Op zaterdag 22 en Zondag 23 Mei 2021 ondernemen 4 leden van KTC Azalea uit Brugge een poging om een marathon padel, te verbeteren. Het idee komt van Kevin Caestecker die drie andere fervente padelspelers wist te overtuigen. Het team wil eigenlijk een verbetering doen van twee marathons die gevestigd zijn namelijk een marathon van 26u03 min. de andere marathon staat nu op 25u 15 min.

Op het ene padelveld zullen vier spelers voortdurend tegen elkaar spelen tot de duur van het marathon verbroken is namelijk die van Madrid van juli 2019 (26u03min) eraan moet geloven. Bedoeling is om de huidige tijd met minimum 1u47 min te verlengen, en op zondag 23 Mei 2021 te eindigen na 28uur ononderbroken te spelen. Op de terreinen 2 & 3 kunnen gehuurd worden t.v.v. het Foundation Fara, aan 40€ per plein (10€ per speler per uur) dit kan gebeuren via rekeningnummer BE 75 1030 5729 6251 met vermelding van uw team uw gewenste uur van spelen graag ook uw gsmnr en email adres mededelen. Voor inschrijvingen kan u terecht op ccl2050@gmail.com of op dominique.bourgonjon@gmail.com

Waarom doen we dit?

De initiatiefnemers doen dit ten voordele van Fara Demeyer een 10-jarig meisje bij wie onlangs leukemie werd vastgesteld. Zo willen ze de behandelingskosten wat draaglijker maken voor de ouders van Fara. De helft van het bedrag gaat naar het Foundation de andere helft word geschonken aan super lekker krachtig .

De spelregels van Padel

Padel wordt meestal zonder scheidsrechter gespeeld. Zo wil men de fair play benadrukken. Zoals bij tennis en badminton is de lijn deel van het veld , raakt de bal de lijn dan is deze dus goed.

Serveren

De opslag gebeurt altijd onderhands nadat men de bal één keer liet stuiteren achter de servicelijn. De bal moet steeds lager dan de heuphoogte geraakt worden bij de service. De bal moet steeds diagonaal geslagen worden. De serveerder moet met één voet op de grond blijven staan. Die voet mag hierbij de servicelijn niet overschrijden of raken. De bal moet rechtstreeks landen in het servicevak van de tegenstanders en mag daarbij de rastering niet raken. Het glas of de (muur) wel. Net zoals bij tennis krijgt men twee pogingen. Als het net geraakt word en de bal in het servicevak belandt krijgt de serveerder een nieuwe poging. De serveerder begint altijd rechts om nadien telkens te wisselen van kant. Na de opslag zijn de lijnen niet meer van belang.

Spelverloop

De bal mag slechts eenmaal de grond geraken, de bal mag gespeeld worden voor of na de kaats. De bal mag de wand of de rastering niet rechtstreeks raken. Wel mag er tegen de eigen wand gespeeld worden om zo de bal over het net te krijgen. Na een oneven aantal games wisselen de spelers van kant. De telling is het zelfde als bij tennis, maar er wordt gespeeld tot één team negen spelletjes heeft gewonnen. Is de stand 8-8, dan volgt er een tiebreak tot 7 met minimum 2 punten verschil.

Wil je kennis maken met onze tennis en padel club?

KTC Azalea telt vijf tennis- en drie padelvelden. Die laatste kunnen ook gehuurd worden.

Voor info : Sint-Pietersgroenestraat 135, 8000 Brugge 050 31 40 45 of azaleaktc.com